Sporočilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za prijavo ter navigacijo. Z uporabo naše strani dovolite uporabo teh piškotkov na vaši napravi.

Oprema

Batimetrične meritve izvajamo s profesionalnimi ultrazvočnimi globinomeri. Meritve podpovršinske strukture merimo s parametričnim podpovršinskih sonarjem, pregledovanje voda opravljamo z bočnimi in slikovnimi sonarji.

HydroStar 4300
Enosnopni globinomer (SBES)
SeaBat 8125
Večsnopni globinomer (MBES)
Sonic 2022
Večsnopni globinomer (MBES)
SES2000
Parametrični podpovršinski sonar (sub-bottom profiler)
Starfish
Bočni sonar (side-scan sonar)
BV P900E
Slikovni sonar (imaging sonar)
cmax_cm2_page
Bočni sonar (sidescan sonar) 
geometrics_g882_page
Magnetometer

  Glede na potrebe projekta lahko za izvedbo meritev pridobimo tudi preostale namenske sonarje.

 

Meritve na morju, rekah in jezerih izvajamo s spodnjimi plovili:

Lyra Meritve na morju izvajamo s plovilom Lyra dolžine 8 m na katerem je stalno vgrajen MBES sistem SeaBat  8125, podpovršinski sonar SES2000-compact ter SBES sistem HydroStar. Vsi sonarji so integrirani z GNSS sprejemnikom Javad Duo-G2D ter inercialnim senzorjem TSS Mahrs. Po potrebi na plovilo integriramo tudi druge sonarje (bočne, slikovne) ali magnetometer.
nm450 Na rekah, jezerih in morskih plitvinah meritve izvajamo z manjšim čolnom NM450 dolžine 4,5 m. Na njem je stalno vgrajen MBES sistem Sonic 2022, ki je integriran z GNSS sprejemnikoma Javad Triumph 1 in TR-G3T ter z inercialnim senzorjem TSS DMS05. Po potrebi lahko čoln opremimo s podpovršinskim sonarjem SES2000-compact ali z bočnim in slikovnim sonarjem.
coln1 Za plitve vode rek in jezer uporabljamo čoln dolžine 3m z zelo majhnim ugrezom, na katerem je vgrajen sistem enosnopni globinomer (SBES) ELAC Hydrostar 4300 in GPS sprejemnik.
kajak_crt Za esktremne razmere na rekah uporabljamo kajak na katerem je vgrajena sonda sonarja in GNSS sprejemnik.

 

Kader

Z več kot desetletnimi izkušnjami na področju hidrografije smo usposobili visoko strokoven kader, ki ga sestavljajo: samostojni hidrograf (IHO Certifikat), doktor znanosti, magister znanosti, diplomirani inženir ter dva tehnika.